۱۳۹۳ شهریور ۱۵, شنبه

The Beatles - You never give me your money




کل آهنگ را مک‌کارتنی نوشته این آهنگ متشکل از چهار تا آهنگ نصفه است. هر کدام از اعضای بیتلز در اواخر دوره‌ی کاری گروه آهن‌گ‌های نصفه‌نیمه‌ی زیادی داشتند که با پیشنهاد پل مک کارتنی این آهنگ‌ها با هم ادغام شدند. طرف دوم آلبوم ابی‌رود از این ترک‌های ادغام شده تشکیل شده البته به غیر از ترک آخر، هرِ ماژستی. ولی اولین آن‌ها همین است که می‌بینید. تو هیچ موقع پولت را به من ندادی، در مورد روابط کاری- پولی اعضای گروه با مدیرشان آلن کلاین است. البته این روابط این جا از دید مک کارتنی روایت می‌شوند. مک کارتنی که قصد ترک گروه را داشت با آلن کلاین بر سر مدیریت مالی پول های بدست آمده از فعالیت در بیتلز به مشکلات فراوانی خورد. کاغذ مورد اشاره در شعر و عدد در حقیقت اشاره به کاغذی دارد که کلاین نشان مک‌کارتنی داده است. در این کاغذ ارزش مالی ای که هر کدام از اعضای بیتلز داشته‌اند و پول‌هایی که نصیب هر کدام از اعضا می‌شود نوشته شده بوده. مک کارتنی اعتراض کرده و کلاین از او عدد خواسته. عددی که نظر مک کارتنی را در مورد پول نشان دهد. ولی مک کارتنی صرفاً موقعیتی که در بیتلز داشته و دارد را برای کلاین توضیح داده. بقیه‌ی متن ترانه عبارتست از تجربه‌هایی که مک کارتنی در کنار همسرش لیندا داشته. ضمن اینکه متن ترانه‌اش را با هنرمندی قابل تعمیم به شرایط جوان‌های همسن و سالش ، می‌نماید و در آخر حتی فوت کوزه‌گری خودش را جهت موفقیت -بالبته با قرائتی که خودش از این مفهوم انتزاعی دارد- با دیگران قسمت می‌کند: خوب بودن منجر به موفق شدن می‌شود.

پل مک‌کارتنی: خواننده‌ی اصلی، همخوان، گیتار باس، پیانو، بادنما، اسپشال افکت با ضبط صوت
جان لنون: ریتم گیتار، همخوان
جرج هریسن: لیدگیتار، همخوان
رینگو استار: درامز، دایره زنگی


You never give me your money

هیچ موقع پولتو بهم ندادی
فقط کاغذای مسخره‌ت رو بهم دادی

و وسط مذاکرات
درهم شیکستی

من هیچ وقت عددم رو بهت ندادم

من فقط موقعیتم رو بهت دادم
و وسط تحقیقات
درهم شیکستم

بیرون کالج، پولا خرج شدن

آینده‌ای نیس، اجاره‌ای پرداخت نشده
همه پولا رفته، جایی واسه رفتن نمونده
هر کارچاق کنی که یه کیف دستشه
صبح دوشنبه برمیگرده
با یه کامیون زرد لخ لخو، جایی واسه رفتن نداره
ولی خب اون احساس جادویی، جایی نداره که بره
اون احساس جادویی
جایی رو نداره که بره

یه خواب شیرین

کیفا رو وردار بپر تو لیموزین
تندی از اینجا دور می‌شیم
گازو فشار بده و اون اشک رو بریز که بره
یه خواب شیرین امروز تعبیر شده
امروز تعبیر شده
آره که شده


یک‌دوسه‌چهارپنج‎‌شیش‌هفت
بچه‌خوبا به بهشت میرن

اصل آهنگ با کیفیت خوب و قابل تحمل

نسخه‌ی طولانی‌تر

تصاویرش مربوبط به بازی راک بند، د بیتلز است.



۱۳۹۲ اسفند ۳, شنبه

The Beatles - Because



حوصله ندارم بنویسمش و نمی‌دانم اصلاً که چرا دارم این کار را می‌کنم. ولی به هر حال...سونات مهتاب بتهوون باعث شد تا لنون همچین چیزی را بنویسد و بسازد. الهام بخش نوع و حال و هوای کار بتهوون بوده. صدای دو بیتل دیگر یعنی هریسن و مک‌کارتنی هم در همخوانی با لنون قابل شنفتن است. هریسن موگ سینتی سایزر، مک کارتنی بیس و لنون گیتار را نواخته‌اند وهمچنین جرج مارتین پرودیوسر بیتل‌ها هم نواختن هارپسیکورد اول آهنگ را عهده‌دار شده و رینگو استار هم که گویی با تخمانش بازی می‌کرده. آهنگه درست در لامینور هفتم تمام می‌شود. بله، لامینور هفتم...که ترک ِ بعدی یعنی تو هیچ‌وقت پولتو بهم نمی‌دی شروع می‌شود.

چون‌که

چون‌که
جهان عوض می‌شه
من هم سرحال می‌یام
چون‌که
جهان عوض می‌شه
چون‌که
باد خیلی شدیده
ذهنم به هم می‌ریزه
چون که
 باد خیلی شدیده

عشق یعنی کهنه
عشق یعنی نو
عشق یعنی همه چی
عشق یعنی تو
چون‌که
آسمون آبی‌رنگه
اشک ِ من در می‌یاد
چون‌که
آسمون آبی‌رنگه


*اینجا گوش کنید

۱۳۹۲ دی ۲۴, سه‌شنبه

The Beatles - Here comes the sun


سال شصت و نه سال سختی برای جرج هریسن بود. عمل جراحی برداشت لوزه داشت، به خاطر حمل ماریجوانا بازداشت شد، قرار بود بیتلز را ترک کند و با اریک کلپتن جایگزین شود. کارهای اداری اپل کورپ بعد از مرگ برایان اپستاین بر روی دوش بیتلز بود و کاغذبازی ها دیوانه‌اش کرده بود. یک روز که دوست نداشت ریخت ایکبیری‌ حساب‌دارهای اپل را ببیند و این و آن را امضا کند پیچاند و به خانه‌ی اریک کلپتن رفت. یکی از گیتارهای کلپتن را برداشت در باغ قدم زد گل‌ها و درختان را دید و این آهنگ را ساخت. لنون به خاطر تصادف ناشی از از رانندگی در دوران نقاهت بود و هیچ نقشی در تولید این آهنگ نداشت ولی رینگو استار و پل مک کارتنی به ترتیب درامز و باس را نواختند و خود هریسن هم نواختن سینتی سایزر، گیتار اکوستیک گیتار الکتریک را عهده دار شد. همچنین صدای دست زدن توسط این سه در طول ترک به گوش می‌رسد برای تنظیم ارکسترال جرج نارتین از دو تا فلوت دو تا آلتو فلوت دو تا پیکولو و دو تا کلارینت استفاده کرد. نتیجه یکی از بهترین آهنگ‌های بیتلز و جرج هریسن شد. چون زمستان‌های انگلیس بی‌رحم هستند، این آهنگ خود ِ رحم بود.

خورشید بر می‌یاد

خورشید بر می‌یاد و من می‌گم همینم خوبه
زمستونِ سختی و تنهایی بود عزیزک
به نظر می‌یاد خورشید سال‌ها این‌جا نبوده عزیزک
خورشید بر می‌یاد و من می‌گم همینم خوبه
لبخند‌ها به چهره‌ها بر می‌گردن عزیزک
به نظر می‌یاد خورشید سال‌ها این‌جا نبوده عزیزک
خورشید بر می‌یاد و من می‌گم همینم خوبه

خورشید خورشید خورشید بر‌میاد

حسم اینه که یخ‌ها یواش یواش آب بشن عزیزک
به نظر می‌یاد خورشید سال‌ها این‌جا نبوده عزیزک
خورشید بر می‌یاد و من می‌گم همینم خوبه

این اجرای مشترک دوصدائه‌ی این ترانه با پل سایمن در برنامه‌ی ستردی تایت لایو قدیم ندیم‌ها، این با همراهی جف لاین، فیل کالینز، کلپتن، رینگو استار و التون جان-آفتابه لگن هفت دست-، این یکی هم اصل ترانه با لیریکس برای شما عزیز ِ بومی.

The Beatles - I want you(She's so heavy)



این آخرین آهنگی بود که بیتلز چهارتایی برای درست کردنش توی استودیو کنار هم قرار گرفتند، حاصل کار به گونه‌ای پیش رفت که گروه حاضر نشد در میکس چیزی از مدت زمان کار بکاهد. هریسن و لنون بارها و بارها صدای گیتار را اوورداب کردن که چند لایه به نظر بیاد و به نظر می‌رسد که موفق هم شده باشند. قسمتی که می‌گه خیلی سنگینه که من هم واقعا نمی‌دانم منظورش از سنگینی چیست ثقسل بودن یا مهیب بودن راجع به یوکو اُنو هستش.که من ازش متنفرم. موگ سینتی سایزری که توی این ترک به کار رفته هم کار لنتون است اما خود ساز متعلق به هریسن بود. خدا بیامرز بیلی پرستُن که آن زمان خیلی با اعضای بیتلز و علی الخصوص جرج هریسن عیاق بود نواختن ارگ را بر عهده داشت، رینگو استار درامز و کنگاسی و صدای باد را پشتیبانی می‌کرد، پل مک‌کارتنی باس، هریسن و جان لنون هم لید گیتار را می‌نواختند. این ترک جان لنون است و یکی از شاخصه‌های موسیقی راک تولیدی بیتلز محسوب می‌شود. توانایی صدای تولید شده توسط بیتلز ناب‌ترین لحظه‌هایی که می‌توانند در هارد راک وجود داشته باشند را نوید می‌داد. من موزیک اصلی را به خاطر کپی رایت نتوانستم پیدا کنم ولی به اندازه‌ی کافی تورنت برای داونلود ابی رود هست(بود و خواهد بود).

خب متن ترانه خیلی کوتاه است و از دست کسی هم کاری بر نمی‌آید:

من می‌خوامت(اون خیلی سنگینه)

من میخوامت
من بدجوری می‌خوامت
این دیوونه‌م می‌کنه
اون(دختره) خعلی سنگینه


این از فیلم اکراس د یونیورس ، که توسط عمو سام کاور شده و بیشتر اشارات سیاسی داره تا سکسی و دراگ‌محور. این هم کاور لست شادو پاپتس که بندیه مورد علاقه‌ی من متشکل از الکس ترنرِ آرکتیک مانکیز و مایلز کین ِ رسکالز، و این یکی ای هم موجود نیست.

The Beatles - Octopus's Garden



باغ اختاپوس را رینگو استار با کمک جرج هریسن ساخت.  یک روز رینگو استار همراه با خانواده رفته بود به یونان ساردینیا و تعطیلات را روی کشتی پیتر سلرز -که اگر نشناسید ناراحت می‌شوم- می‌گذراند  در آن‌جا به او اختاپوس تعارف می‌شود و البته رینگو استار امتناع می‌کند. بعداً کاپیتان کشتی هر چیزی که در مورد اختاپوس‌ها می‌دانسته برای او توضیح می‌دهد. مثلاً علاقه‌ی اختاپوس‌ها به برداشتن چیزهای براق و استفاده از آن‌ها برای تزیین قلمروی زیست خود که مثل یک باغ کوچک می‌ماند. ایده‌ی آهنگ از آن‌جا آمد. این آهنگ به همراه راکی رکون و زیردریایی زرد از جمله‌ کارهای بیتلز است که در طول تاریخ (!) مورد توجه کودکان ِ ابنای بشر قرار گرفته. رینگو استار که تحت تاثیر سایر اعضای بیتلز برای استفاده از ساوند ایفکت در کارها بود تصمیم گرفت از یک لیوان برای به وجود آوردن صدای غل غل آب استفاده کند -البته من چند جا خواندم که این کار جرج هریسن و بطری شیر بوده- و موفق هم شد. رینگو استار دو تا آهنگ برای بیتلز ساخته ، یکی این و دیگری از من نگذر که هر دو هم در سال 68 -سلام کمونیست‌جونی‌ها- ساخته شدند. رینگو استار این ترانه را با نام واقعی خود نوشته است یعنی ریچارد استارکی.جان لنون در این آهنگ ریتم گتار دوازده سیمه‌ای را انگشتی می‌نوازد. رینگو علاوه بر خواندن و تولید صدای آب با لیوان درامز و پرکاشن می‌نوازد. جرج همیشه هریسن لید گیتار را به خوشگل‌ترین شکل ممکن پلی می‌کند و پل مک کارتنی پیانو و بیس را برعهده دارد. شما گنصد روز سامر را دیده‌اید؟ در یک صحنه زویی دشانل می‌گوید این بهترین آهنگ بیلز است. جوزف گوردن لییوییت به او می‌گوید هیچ کس عاشق رینگو استار نیست، دشنل جواب می‌دهد که از همینش خوشش می‌آید. 
باغ اختاپوسدوست دارم توسایه‌های باغ یه اختاپوس بمونم زیر دریااون میزاره بریم تو و میدونه کجاییم، تو باغ یه اختاپوس زیر دریااز دوستام خواستم که بیان تماشای من و این باغ اختاپوسیدوست دارم توسایه‌های باغ یه اختاپوس بمونم زیر دریاتو مخفیگاه کوچیکمون وقت طوفان گرم میمونیم ما لای موجارو تخت دریایی سر میزاریم به بالین در داخل یک غار، در یک باغ اختاپوسیما یحتمل آواز هم بخونیم، و حتی برقصیم چون میدونیم پیدا نخواهیم شددوست دارم توسایه‌های باغ یه اختاپوس بمونم زیر دریاداد می‌کشیم و دور و ور مرجانایی که لای موجا دراز کشیدن می‌کنیم شناچه کیفی میده به هر دختر پسری چون میدونن که خوشحالن و جاشونم امنهماها هم شادیم، یعنی من و تو، چون کسی نیست به ما بگه چی کار کندوست دارم توسایه‌های باغ یه اختاپوس بمونم با تو



به خدای دو عالم قسم که ویدیوش تا همین چند وقت پیش بود توی یوتوب و خیلی هم سیاسفید و بد ریخت بود ولی الان نیستش. این اجرای زنده‌ی آقا رینگو در 2005، این هم تو ماپتز شو کاور شده و این یکی هم برای بیتلز راک بند.